top of page

Kunstnersamtale med Unn Sønju onsdag 19. august kl. 18.

Unn Sønju viser antikrigsserien RAW WAR i Kunstnerforbundets overlyssal i perioden 13. august – 13. september. Gjennom monumentale billedvev formidler Sønju et sterkt politisk engasjement. Et radiointervju med Hannah Ryggen på slutten av 1950-tallet fanget unge Unn Sønjus interesse for tekstil. Som sin forgjenger, er også hun opptatt av verden og hvordan kunsten kan speile samfunnet rundt oss. Samtalen i Kunstnerforbundet vil rette oppmerksomheten mot tema knyttet til tekstil, krigsbilder og kunstens mulighet til å kommunisere et politisk innhold. De store mønstringene av Frida Hansen og Hannah Ryggen, samt de store utstillingene som berører forholdet mellom kunst og krig: Krigens skygge og Krigsbilder danner også et bakteppe for diskusjonen rundt Unn Sønjus utstilling og kunstnerskap.

Unn Sønju har vært aktiv som billedkunster siden 1963. Hun har en omfattende utstillingsvirksomhet både nasjonalt og internasjonalt, har deltatt på over hundre utstillinger, utført nitten offentlige oppdrag i Norge, og er innkjøpt av blant andre Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, Norsk Kulturråd og Oslo Kommunes Kunstsamlinger.

Mona D. Gjessing er kunstkritiker og skriver for Billedkunst, Numer, Periskop og Weekendavisen, hun er leder av arbeidsutvalget, seksjon kunst i Norsk kritikerlag og var tidligere kritiker i Klassekampen. Mona D. Gjessing er utdannet musikkviter ved Universitetet i Oslo. Hun har skrevet om Frida Hansens og Hannah Ryggens utstillinger for Weekendavisen.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page